SZÜZSÉ

 

Mindannyiunk életében elérkezik egy pillanat, amikor nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnénk. Amikor elveszítjük befolyásunkat életünk irányításában. Törjük a fejünket, de nem értjük,

hol rontottuk el?SZINOPSZIS

Kozma László logikán alapuló életszemlélete megbicsaklik, amikor ártatlanul, abszurd vádak alapján 15 év börtönre ítélik.  Próbálja felfogni a felfoghatatlant, és naphosszat azon gondolkodik, hol rontotta el, hogy ide jutott?

 

Kozma, a zseniális mérnök, Európa első számítógépének megalkotójának kalandos történetei elevenednek meg a filmben. Egy européeré, akire mindig tehetsége miatt figyelnek fel, és aki mindig rosszkor van rossz helyen.​

Kozma 1944-ben megjárja a náci táborok poklát, majd az első Kossuth-díjak odaítélésének évében, 1948-ban Kodály Zoltánnal és Szent-Györgyi Alberttel együtt az ő neve is szerepel a kitüntetettek között. Egy évvel később koholt vádakkal 15 évre ítéli a kommunista rendszer.

 

Beleláthatunk egy tudós-zseni gondolataiba, a történelem kíméletlen sodrásába, korrajzként elevenednek meg a 20-as, 40-es, 50-es évek.

 

A Hol rontottam el? forgatókönyve Kozma László 800 oldalas naplója alapján készült, lett dramatizálva és sűrítve, kikérve a családtagok és történész szakértők véleményét.

4b.png
2b.png

Két magyar animációs mozifilm is ott lesz a Cartoon Movie-n

Inkubátor program 3.0